Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2008

Πλάσματα της Φωτιάς 2: Αμφίσχημοι

Πολυπληθέστεροι, αλλά λιγότερο δημοφιλείς από τους πολύμορφους, οι αμφίσχημοι, έχουν την ικανότητα που περιγράφει το όνομά τους: Να παίρνουν δυο μορφές. Τη μορφή του φιδιού και τη μορφή του ιπτάμενου ερπετού. Έχουν παρόμοιες ικανότητες επικοινωνίας με τα άλλα πλάσματα της φωτιάς αλλά και με τους ανθρώπους, αλλά διαθέτουν μικρότερες αντιστάσεις, με αποτέλεσμα είναι είναι πιο ευάλωτοι σε κακή μεταχείριση και χρησιμοποίηση από άτομα ικανά να τους εκμεταλλευτούν.
Οι αμφίσχημοι τρέφονται όπως και οι πολύμορφοι από την ενέργεια της φωτιάς, αλλά προτιμούν να την παίρνουν από τη λάβα των ηφαιστείων και όχι από τον ήλιο.


Επειδή στη μακρινή προϊστορία του Ρουμπάν κάποιοι άνθρωποι (οι λεγόμενοι μάγοι της πέτρας) είχαν αποκτήσει την ικανότητα να χρησιμοποιούν για δικούς τους σκοπούς -πολύ συχνά ιδιοτελείς κι επικίνδυνους- τις δυνάμεις των αμφίσχημων, οι ισχυρότεροι απ' αυτούς πολύμορφοι τούς περιόρισαν σε μια παγωμένη σπηλιά, για να προστατέψουν και τους ίδιους αλλά και τα υπόλοιπα νοήμονα πλάσματα του Ρουμπάν από τη χρήση αμφίσχημων για ιδιοτελείς σκοπούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: