Κυριακή 14 Σεπτεμβρίου 2008

Πλάσματα της Φωτιάς: 1. Πολύμορφοι


Τα γνωστότερα πλάσματα της φωτιάς είναι οι πολύμορφοι.

Όπως λέει και τ' όνομά τους, είναι όντα με την ικανότητα να παίρνουν πολλές μορφές.

Έχουν δημιουργηθεί από το φως του ήλιου πάνω στην πέτρα της γης και είναι σχεδόν αθάνατα. Παρόλο που είναι λίγα, η μακροβιότητά τους τούς επιτρέπει να κινούνται μέσα στους αιώνες και να τα συναντάμε σε όλες τις σημαντικές εποχές του Ρουμπάν.

Η ικανότητά τους ν' αλλάζουν σχήμα περιορίζεται σημαντικά από την απουσία φωτός. Γι αυτό και ο μονος τρόπος να τους κρατήσει κανείς φυλακισμένους είναι αν τους αποκλείσει μέσα στο σκοτάδι.

Όμως η μακροβιότητα και η αλλαγή του σχήματος δεν είναι τίποτα μπροστά στο τελευταίο και βασικότερο χαρακτηριστικό των πολύμορφων: Μπορούν να επικοινωνούν μεταξύ τους και με τα άλλα πλάσματα της φωτιάς μόνο με τη δύναμη του μυαλού. Κι αυτό που αποτελεί πάντα αιτιάς τριβής, ζήλειας και φθόνου, ανάμεσα στους θνητούς της γης του Ρουμπάν είναι ότι υπάρχουν και λίγοι επίλεκτοι άνθρωποι που διαθέτουν την ικανότητα να επικοινωνούν μαζί τους.

Πολύ περισσότερα για έναν συγκεκριμένο πολύμορφο και για το μοναδικό ρόλο που έχει παίξει στην ιστορία του Ρουμπάν, μπορείτε να βρείτε στο βιβλίο Λαξευτές της Παλίρροιας, που περιγράφει τα γεγονότα της πιο πρόσφατης εποχής των πολύμορφων.

2 σχόλια:

Alice είπε...

Βάσω, μόλις σε ανακάλυψα! Καλώς όρισες στο χώρο των ιστολογίων. Περιμένουμε να γνωρίσουμε τα πλάσματα της φωτιάς, περιμένουμε όμως κι ένα βιβλίο (τουλάχιστον) ακόμα,έτσι;

Vasso είπε...

Να είστε όλοι σίγουροι ότι βάζω τα δυνατά μου για να ανακαλύψετε και εντός βιβλία διάφορα καινούργια για τα πλάσμτα της φωτιάς...