Τετάρτη 10 Δεκεμβρίου 2008

Περιχαρής και τριγυρισμένη από θυρεούς...


Αυτή είναι μια ανάρτηση που έπρεπε να είχε γίνει από πολλές εβδομάδες, μια που είναι πολύς καιρός που έφτασαν όλοι οι ωραίοι θυρεοί-οικόσημα στα χέρια μου. Η Μάγδα Λεβίνοβιτς (βλ. και εδώ), εκτός από το καταπληκτικό εξώφυλλο που έφτιαξε για το Λαξευτή των Στοιχείων, που θα δούμε εν ευθέτω χρόνω, δημιούργησε αρχικά σε βασικές αποχρώσεις του γκρίζου και αργότερα σε έγχρωμο, όλους τους θυρεούς του Ρουμπάν, χρησιμοποιώντας ως οδηγό κάποιες φρικτές δικές μου καρικατούρες.
Ένας λόγος που γράφω είναι επειδή δεν μπορώ να ζωγραφίσω. Η Μάγδα ωστόσο μπορεί, και πριν λίγες μέρες μού έστειλε όλα τα οικόσημα με χρώμα.
Σύντομα λοιπόν θ' αρχίσει να ανεβαίνει όλη η γεωγραφία και η ιστορία του Ρουμπάν, εμπλουτισμένη με τα συνοδευτικά της οικόσημα.
Δεν ξέρω αν οι ειδικευμένοι στην εραλδική βρουν κάποιο λάθος στους χρωματικούς συνδυασμούς, εμένα πάντως μου αρέσουν φοβερά και φυσικά μπορώ να απαντήσω ότι η εραλδική του πλανήτη Σόλαν-4 απέχει μερικές χιλιάδες έτη φωτός από την εραλδική της Γης, άρα τέτοιοι κανόνες δεν έχουν νόημα...


Πάμε άλλη μια λοιπόν, ξεκινώντας από το Παλιό Βασίλειο της Ανατολής

2 σχόλια:

Ελευθέριος Κεραμίδας είπε...

Όμορφο. Η ιδέα να είναι "φθαρμένη" η περιφέρεια του οικόσημου, του δίνει έναν παραπάνω αέρα αυθεντικότητας που εξάπτει τη φαντασία.

Ίσως θα ήταν πιο κομψό να γράψεις "την εραλδική (heraldry)" παρά "το heraldry".

Περιμένουμε και τα υπόλοιπα.

Vasso είπε...

Η ιδέα της φθαρμένης ασπίδας ανήκει στη Μάγδα, που ανέλαβε τα σχέδια με περισσότερο ενθουσιασμό κι από μένα.
Αυτό το συγκεκριμένο οικόσημο του παλιού βασιλείου είναι το πιο φθαρμένο απ' όλα με τη λογική ότι είναι πολύ παλιός και ο θυρεός, αφού δεν τον χρησιμοποιούν πια.

Ευχαριστώ για την υπόδειξη της ελληνικής λέξης. Έκανα ήδη τη διόρθωση.