Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2008

Το Άστραντ και ο ρόλος του στην ιστορία του Ρουμπάν



Νησί αραιοκατοικημένο και άγονο, γνωστό για τις φυτείες των φωτόδεντρων και για την επωνυμία του 'Κλειδί της Παλίρροιας'. Πολλοί θεωρούν το νησί φωλιά επικίνδυνων μάγων, παρά το γεγονός ότι η πρόσφατη ιστορία του δεν έχει να επιδείξει τίποτε ούτε σε πλούτο ούτε σε δύναμη ούτε σε επεμβάσεις στη γεωπολιτική της ηπείρου.

Για να αντιληφθεί κανείς το ρόλο που διαδραμάτισε το Άστραντ στο παρελθόν, θα πρέπει να έχει υπόψη του ότι αποτέλεσε το πρώτο ορμητήριο των Λαξευτών και ότι οι πρώτοι πύργοι της πέτρας κατασκευάστηκαν εκεί και στη γειτονική βραχονησίδα, που πήρε αρχότερα το όνομα 'Βράχος των Τελετουργιών' ή 'Βράχος των Μυήσεων'.

Ο Πόλεμος της Εγκατάστασης, ο οποίος ξέσπασε όταν απείλησαν για πρώτη φορά τα αστερόπτερα τις ακτές, και αποτελεί κομβικό σημείο στην ιστορία του Ρουμπάν, τουλάχιστον για τις επαρχίες της Ανατολής, άφησε με το τέλος του την Ανατολή σε άθλια κατάσταση.

Αντιθέτως, με το τέλος του πολέμου, και με την εμφάνιση της μεγάλης παλίρροιας, πολύ σημαντικός ήταν ο ρόλος του Άστραντ, του μικρού νησιού ανατολικά της Αλτέρα.
Χαρακτηριστικό του θυρεού είναι το ρολό του εγγράφου (που δηλώνει την ύπαρξη και διαφύλαξης γνώσης σε έγγραφη μορφή), το κλειδί, που μαρτυρά τον κομβικό ρόλο του νησιού στα δρώμενα, και το ρουμπίνι (σύμβολο εξουσίας).

Παραδοσιακά, αρχηγός του Άστραντ είναι πάντοτε μια γυναίκα με ισχυρές πνευματικές ικανότητες στον χειρισμό της ενέργειας που αντλείται από την πέτρα. Ο τίτλος της αρχηγού είναι Πνευματική.

Πρώτη Πνευματική του Άστραντ ήταν η Λαξεύτρια Τιέσσα, η οποία συνεργάστηκε με τον Κάντορ, τον πρώτο αρχηγό του Βασιλείου της Ανατολής, για να προκαλέσουν την άνοδο της Μεγάλης Παλίρροιας και να δώσουν λύση στο πρόβλημα της εμφάνισης των αστερόπτερων.



Δεν υπάρχουν σχόλια: