Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2009

Ακρολέντια, η βορειότερη επαρχία της Ανατολής



Η Ακρολέντια είναι η βορειότερη επαρχία της Ανατολής. Παρά τη θέση της στο βορρά, έχει ήπιο κλίμα επειδή βρέχεται από θάλασσα και από τα ανατολικά και από τα βόρεια. Μόνο σε κάποιες ψηλές οροσειρές κλείνουν το χειμώνα τα περάσματα από τα χιόνια.
Εκτός από τη φυσική της θέση, στο μεγάλο μήκος της ακτογραμμής της
συμβάλλει και η σχεδόν ακατοίκητη Χερσόνησος της Ζώνης, που αποτελεί κατά διαστήματα ορμητήριο πειρατών.



Η Ακρολέντια κατοικήθηκε σχετικά αργά, αλλά το γεγονός ότι έχει ιδιαίτερα εύφορα και κατάλληλα για καλλιέργεια εδάφη, την χαρακτηρίζει ως σιτοβολόνα της Ανατολής. Γι αυτό, εκτός από το παραδοσιακό ξίφος, στον θυρεό της Ακρολέντια υπάρχει και το στάχυ.

Η σημασία της στον Πόλεμο της Εγκατάστασης ήταν περιορισμένη, επειδή η περιοχή είχε κατοικηθεί ελάχιστα τότε, και γι αυτό δεν υπάρχουν Πύργοι της Πέτρας στη συγκεκριμένη επαρχία.

Μεγαλύτερες πόλεις είναι η πρωτεύουσα Λέντια και το λιμάνι Άκρυν. Φημολογείται επίσης ότι στις βορειότερες περιοχές έχουν καταφύγει πολλοί από τους Σιμέρι, μετά την ερήμωση του Τάλιαρκ και συνεργάζονται με τους πειρατές.

Ο άρχοντας Τιέζαρ είναι πιστός σύμμαχος του Έρινταν της Αλτέρα. Διάδοχος του Τιέζαρ είναι ο πρωτότοκος γιος του Ντυράν. Δεύτερος στη σειρά της διαδοχής είναι ο νεότερος γιος του Όσβαλντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: