Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Αλτέρα, η καρδιά της Συμμαχίας

Μετά τη διάλυση του Βασιλείου της Ανατολής, η Αλτέρα απόμεινε για πολλές δεκαετίες η καρδιά της συμμαχίας των τεσσάρων ανατολικών επαρχιών. Πέρα από την παράδοση και την οικονομική της ισχύ, η Αλτέρα ήταν η καλύτερη επιλογή για κέντρο της Συμμαχίας της Ανατολής, λόγω της γεωγραφικής της θέσης ανάμεσα στις τέσσερις άλλες επαρχίες.

Το παραλιακό της τμήμα είναι ιδιαίτερα εύφορο και το εσωτερικό της πυκνά δασωμένο. Το φύλλο αποτελεί μέρος του θυρεού της μαζί με το ξίφος που ακολουθεί τους θυρεούς όλων των επαρχιών της Ανατολής.

Πρωτεύουσα της Αλτέρα είναι το Μαγιοράν και μεγαλύτερο λιμάνι της επαρχίας, αλλά και ολόκληρης της Ανατολής, είναι η Τιαμίν, μια μεγάλη πόλη χτισμένη στις εκβολές του ποταμού Τίαμ. Η Τιαμίν όχι μόνο ελέγχει το θαλάσσιο εμπόριο, αλλά μέσω ενός συστήματος φραγμάτων και βαλβίδων και μιας μεγάλης τεχνητής λίμνης, επιτρέπει τη διόδο πλοίων από τη θάλασσα προς το εσωτερικό.

Τα έργα του λιμανιού της Τιαμίν είχαν ξεκινήσει στα χρόνια της βασιλείας της Μεγάλης Τέρανι.

Αρχηγός της Αλτέρα είναι ο Έρινταν και διάδοχός του ο γιος του Κένταλ.

Ο Έρινταν έχασε σε νεαρή ηλικία την αγαπημένη του Τζέμινα και τη μικρή τους κόρη και φημολογείται ότι αισθάνεται υπεύθυνος για την ατυχή τους απώλεια.

Πολλοί θεώρησαν το γάμο του σφάλμα και κατηγορούσαν τη Τζέμινα για μάγισσα επειδή ήταν κόρη της Πνευματικής του Άστραντ, και συνεπώς γυναίκα με κάποια ιδιαίτερα ταλέντα.

Παρόλο που ο Έρινταν ξαναπαντρέυτηκε, ο δεύτερος γάμος του δεν υπήρξε ούτε ευτυχισμένος ούτε καρποφόρος. Όλα τα παιδιά της δεύτερης γυναίκας του, Κάρα, πέθαναν εν τη γενέσει, και δεν άργησε να τα ακολουθήσει και η ίδια.




Δεν υπάρχουν σχόλια: